Головна Новини Здоров'я наше тіло Яку небезпеку несе побутовий пил та як його позбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку небезпеку несе побутовий пил та як його позбутися

Пил спричиняє низку серйозних захворювань

4 грудня 2020, 05:30
Поділіться публікацією:

Пил — це розповсюджене неприємне та небезпечне явище. За один рік у кімнаті збирається понад 18 кілограмів пилу. Якщо його не прибирати вологою ганчіркою, повітря в домі стає токсичним і шкідливим для людини.

Яку небезпеку несе побутовий пил та як його позбутися

Яку небезпеку несе побутовий пил та як його позбутися. Фото: kipmu.ru

Варто зазначити, що пил складається з відмерлих лусок шкіри, дрібних текстильних волокон, мікроорганізмів і крихітних комах. Ця "гримуча суміш" стає причиною банальних незручностей, таких як нежить та пересихання шкіри рук. Але найстрашніша загроза, яка може на вас очікувати — це пилові кліщі. Попри свої маленькі розміри, кліщ виробляє велику кількість екскрементів, яка перевищує його власну вагу у 200 разів. Через повітря частки потрапляють до легенів та викликають серйозні захворювання.

Також через пил в людини починається алергія — закладений ніс, чхання, сухість очей. Згодом ці неприємні симптоми можуть стати хронічними. 

Оскільки частково пил складається з мікроорганізмів, в тому числі вірусів і бактерій, ви можете заразитися прямо в себе вдома. В додаток до вірусів, можна підхопити і яйця гельмінтів, які ви принесли в будинок на своєму одязі чи взутті.

Через деякий час середовище, в якому давно не прибирали пил, стає сприятливим для існування грибка. Він у свою чергу може проникати всередину організму та руйнувати здоров’я.

Аби уникнути цих неприємностей, варто часто проводити вологе прибирання. Не забувайте очищувати поверхні, навіть важкодоступні. Позбавтеся зайвих речей, які накопичують пил. Це можуть бути різноманітні м’які іграшки, килимки, штучні квіти та декоративні подушки.

Пам’ятайте, що ми живемо в еру сучасних технологій, тому користуйтеся пилососами та очищувачами повітря. Не нехтуйте провітрюванням будинку навіть в холодну пору року.

Сайт “Коментарі” бажає міцного здоров’я та рекомендує прочитати, які аптечні чаї не можна пити без призначення лікаря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини