Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені заявили, що радіація може бути корисною
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені заявили, що радіація може бути корисною

Ізраїльські вчені поділилися думкою, що відносно високий рівень радіаційного фону може сприятливо впливати на здоров'я

26 квітня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Радіація так чи інакше оточує нас всюди, і вона небезпечна своїм іонізуючим випромінюванням, яке взаємодіє з нашим організмом, розриваючи в ньому молекулярні зв'язки та викликаючи незворотні зміни. Але вчені з Ізраїлю вважають, що відносно високий рівень радіаційного фону може бути й корисним для здоров'я.

Вчені заявили, що радіація може бути корисною

радіація може бути корисною (фото з відкритих джерел)

Дослідники проаналізували дані по фоновому випромінюванню в усіх округах США, взятих за 1960-і роки. Вони використовували калькулятор дози опромінення Агентства з охорони навколишнього середовища і з'ясували, що в районах, де був вищий рівень фонової радіації, люди менше стикалися з онкологічними захворюваннями.

Вчені пояснюють, що їх дослідження не підтверджує загальноприйняту точку зору, щодо того, що люди, які живуть в районі з низьким радіаційним фоном, набагато здоровіші. Ізраїльські фахівці кажуть, що їх відкриття потребує додаткових досліджень, але вони встановили, що в місцевостях з відносно високим фоном радіації рідше фіксувалися випадки раку товстої та прямої кишки, підшлункової залози та раку легенів. Звичайно ж, говорити й про поліпшення здоров'я людей при впливі підвищених рівнів радіації також поки не можна.

Нагадаємо, що вчені з Каліфорнійського університету виявили нову небезпеку від впливу космічної радіації при тривалих космічних польотах. Свою теорію вони протестували на мишах, і результати були невтішні. Виявилося, що космічне випромінювання може знизити когнітивні здібності й привести до зростання почуття тривожності в астронавтів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на нашу планету обрушилося випромінювання через сильний вибух галактики NGC 253.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини