Головна Новини Здоров'я наше тіло Вчені визначили найкращий вид спорту для довголіття
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили найкращий вид спорту для довголіття

Спорт сприятливо впливає на роботу всього організму

29 березня 2021, 08:45 comments1183
Поділіться публікацією:

Для поліпшення самопочуття і підтримки організму в тонусі, потрібно регулярно займатися фізичною активністю. Вчені з Копенгагенського університету навіть визначили види спорту, які сприяють довголіттю.

Вчені визначили найкращий вид спорту для довголіття

Які види спорту продовжують життя (фото з відкритих джерел)

Автор дослідження Пітер Шнор разом зі своєю командою з'ясував, що найкраще займатися футболом, плаванням, бігом підтюпцем, великим тенісом і бадмінтоном. Для участі у своєму дослідженні вони запросили понад 8 тисяч осіб, за показниками здоров'я яких учені спостерігали 25 років.

Виявилося, що люди, які люблять грати у великий теніс, можуть прожити на 10 років більше, в порівнянні з тими, хто веде малорухливий спосіб життя. Шанувальники бадмінтону — на 6 років більше, футболу — майже на 5 років, велоспорту — майже на 4 роки, плавання — на 3,4 року, бігу підтюпцем — на 3,2 року і художньої гімнастики — на 3 роки.

Дослідники відзначили, що фізична активність сприятливо впливає на роботу всього організму, тому різні види спорту пов'язані зі збільшенням тривалості життя.

Також експерти заявили, що регулярна фізична активність на 50% знижує ризик виникнення проблем з серцево-судинною системою, онкології, цукрового діабету та інших недуг.

Крім цього, спорт позитивно діє на нервову систему людини, покращує настрій, підвищує самооцінку і рівень енергії.

Нагадаємо, що тренування в ранковий час позитивно впливають не тільки на стан всього організму, але і здатні запобігти розвитку діабету другого типу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені з Університету Тохоку Гакуїн в Японії прийшли до висновку, що складні види спорту, наприклад, бадмінтон, допомагають поліпшити функціональність мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини