Головна Новини Здоров'я наше тіло Скільки можна пити кави за день
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки можна пити кави за день

Скільки кави можна пити на день, щоб не нашкодити сну та здоров’ю

26 вересня 2024, 09:49
Поділіться публікацією:

Кава — це один із найпопулярніших напоїв у світі. Багато людей починають свій день з чашки кави, щоб прокинутися та отримати енергію на весь день. Однак, як і з багатьма іншими речами, дуже багато кофеїну може виявитися шкідливим для здоров'я.

Скільки можна пити кави за день

Іллюстративне фото

Скільки кави можна пити на день?

Кількість кави, яку можна пити на день, залежить від багатьох факторів, включаючи вік, стать, вагу, спосіб життя та загальне здоров'я. Зазвичай рекомендується не вживати більше 400 міліграм кофеїну в день, що еквівалентно приблизно 3-4 чашкам кави.

Однак, якщо у вас є якісь медичні проблеми, такі як високий кров'яний тиск, вагітність або проблеми зі сном, вам може бути рекомендовано зменшити споживання кофеїну. Деякі люди також можуть відчувати сильну реакцію на кофеїн, навіть якщо вони вживають його в невеликих кількостях.

Важливо звертатися до лікаря, якщо у вас є якісь медичні проблеми або ви відчуваєте сильну реакцію на кофеїн.

Як правильно пити каву з користю для здоров'я?

Кава може бути пити з користю для здоров'я, якщо ви дотримуєтеся певних правил. Ось деякі рекомендації щодо вживання кави:

Не додавайте занадто багато цукру та молока. Занадто багато цукру та молока можуть зменшити користь, яку ви отримуєте від кави, та збільшити кількість калорій, які ви споживаєте.

Не пийте каву пізніше ніж опівдні. Це може підвищити рівень гормону стресу кортизолу, що може заважати нормальному сну.

Пийте чисту воду після вживання. Кава може викликати зневоднення, тому важливо пити достатньо води, щоб зберегти гідратацію.

Уникайте покупки кави з добавками, такими як сиропи та карамель. Вони містять багато цукру та калорій, які можуть бути шкідливими для здоров'я.

Чи можна пити каву тричі на день?

Пити каву 3 рази на день не обов'язково шкідливо для здоров'я, якщо у вас немає медичних проблем, які можуть бути погіршені кофеїном. Однак, якщо ви відчуваєте сильну реакцію на кофеїн або у вас є якісь медичні проблеми, лікар може рекомендувати зменшити споживання кофеїну.

Також слід враховувати, що вживання кофеїну може впливати на сон та викликати нервозність чи тривожність у деяких людей. Тому, якщо ви помічаєте негативні ефекти від кофеїну, може бути корисно обмежити його споживання або замінити інші напої, наприклад, зелений чай або трав'яні чаї .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини