Головна Новини Здоров'я наше тіло Чого не варто робити вранці, щоб не зіпсувати собі день
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого не варто робити вранці, щоб не зіпсувати собі день

Щоб день був вдалим, необхідно правильно почати ранок

19 червня 2020, 09:30 comments2431
Поділіться публікацією:

Ранок – найважливіша частина дня, тому проводити його потрібно максимально продуктивно і з користю для організму. Але багато звичок, які ми робимо після пробудження, можуть лише нашкодити здоров'ю і знизити вашу продуктивність. Чого робити не варто?

Чого не варто робити вранці, щоб не зіпсувати собі день

Не перевіряйте електронну пошту

Прокинувшись, ви одразу берете в руки мобільний телефон, заходите в соціальні мережі і перевіряєте пошту. Але не з цього потрібно починати свій ранок. Протягом дня ваш мозок буде заповнений інформацією і  відволікатиме вас від робочого процесу, знижуючи продуктивність і викликаючи головний біль.

Не спіть після того, як продзвенів будильник

Не відкладайте будильник на "10 хвилин",  прокидайтеся одразу після першого дзвінка. Не можна знову  повертати мозок у сонний стан. Така звичка призводить до сонливості вдень і зниження працездатності.

Не відкладайте на потім важливі завдання

Якщо ви не встигли вчора виконати якісь важливі завдання — приступайте до їх виконання сьогодні просто з ранку, не відкладаючи на потім. Дослідники встановили, що люди більше схильні до самоконтролю саме вранці.

Не пийте каву вранці

У здоровому організмі кожної людини після пробудження активується вироблення так званого гормону кортизолу. Під його впливом тіло прокидається і ви відчуваєте себе бадьорими та здоровими. Але після чашки кави в організм надходить кофеїн. Він володіє тими ж властивостями. І якщо вживати напій регулярно, мозок відмовляється виробляти кортизол в необхідних кількостях, тому людина вранці не може очуняти без чашечки кави.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які поради допоможуть зробити ранок продуктивним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини