Головна Новини Здоров'я наше тіло Про що говорить відчуття гіркоти у роті вранці
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить відчуття гіркоти у роті вранці

Відчуття гіркоти у роті може бути викликане низкою причин

3 червня 2020, 09:40 comments2142
Поділіться публікацією:

Багато людей вранці стикаються з таким неприємним симптомом, як гіркота у роті. Ігнорувати його не варто, тому що така ознака може вказувати на проблеми з печінкою і жовчним міхуром. Чому виникає гіркота в роті і коли варто звернутися до лікаря?

Про що говорить відчуття гіркоти у роті вранці

Фахівці кажуть, що гіркуватий присмак після пробудження і після прийому їжі може свідчити про збої в роботі головного "фільтра" організму — печінки. Вона може "засмітитися" і таким чином сигналізувати про допомогу. У такому випадку, варто виключити з раціону смажену, жирну і гостру їжу, а також необхідно сходити на консультацію до лікаря.

Крім цього, гіркий присмак у роті може бути причиною захворювань, пов'язаних з жовчним міхуром. Там цілком могли утворитися каміння, присутність яких розпізнається за характерним кольками в правому підребер'ї та іншими класичними ознакам холециститу. Втім, при схожих симптомах іноді має сенс запідозрити і утворення каменів в печінці — адже, за великим рахунком, жовч здатна застоюватися і в тому, і в іншому органі.

Якщо гіркуватий присмак супроводжується болем у правому боці, тяжкістю в шлунку або здуття, то можливо причина в цирозі. Найбільше до цього захворювання схильні люди, які зловживають алкоголем і курінням.

Подібні скарги також можуть виникнути у хворих на гастрит, ураженням дванадцятипалої кишки і навіть при інфікуванні ясен. А ще при поганій гігієні рота і після прийому деяких ліків.

У будь-якому випадку, не варто сподіватися, що все пройде "само собою", необхідно перевірити свій організм і встановити діагноз, який допоможе позбутися від проблеми.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що по запаху тіла можна визначити, чи все в порядку зі здоров'ям. На що варто звернути увагу?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини