Головна Новини Здоров'я наше тіло Пам'ять покращиться в рази: який продукт потрібно додати до раціону
commentss НОВИНИ Всі новини

Пам'ять покращиться в рази: який продукт потрібно додати до раціону

Достатньо одного аромату цього продукту, щоб покращити вашу пам'ять та концентрацію

сьогодні, 08:00
Поділіться публікацією:

Мало хто знає приховані корисні властивості такої цінної кулінарної спеції як розмарин (Rosmarinus officinalis). Останнім часом вона отримує все більше визнання за свої цілющі властивості, особливо щодо здоров'я мозку, запалення та імунної функції. Дослідження показують, що розмарин може допомогти у лікуванні хвороби Альцгеймера.

Пам'ять покращиться в рази: який продукт потрібно додати до раціону

Розмарин. Фото: з відкритих джерел

Раніше розмарин пов'язували з поліпшенням пам'яті та концентрації. У Стародавній Греції та Римі студенти та вчені використовували розмарин для покращення концентрації та пам'яті. Проте одне сучасне дослідження показало, що аромат розмарину допомагає роботі мозку.

"В одному дослідженні люди, які вдихали аромат розмарину, краще запам'ятовували речі, аніж ті, хто перебував у середовищі без запаху", — повідомив старший викладач фармації Кінгстонського університету Камдар.

Він вважає, що розмарин працює таким чином, тому що він покращує кровообіг, зокрема у мозку. Це дозволяє мозку отримувати більше кисню та поживних речовин. Від цього людина може мислити ясніше.

Більш того, розмарин також має заспокійливий ефект. Деякі дослідження підтверджують, що його сам аромат може розслабити та покращити якість сну. Менше стресу означає кращу концентрацію та легку пам'ять.

Розмарин містить сполуки, які взаємодіють із нейромедіаторами мозку. Одна з таких сполук, 1,8-цинеол, допомагає запобігти розпаду ацетилхоліну, хімічної речовини мозку, необхідної для навчання та пам'яті. Зберігаючи ацетилхолін, розмарин може допомогти підтримувати когнітивні здібності, особливо з віком.

Ця трава також містить антиоксиданти, які захищають клітини мозку від ушкоджень, спричинених оксидативним стресом, що є основним фактором когнітивного зниження.

"Розмарин багатий на фітохімічні речовини, рослинні сполуки з корисними для здоров'я властивостями. Однією з найпотужніших є карнозова кислота, антиоксидант і протизапальний засіб, який допомагає захистити клітини мозку від ушкоджень, особливо від ушкоджень, пов'язаних із хворобою Альцгеймера", — стверджує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як покращити пам'ять за 10 кроків: найефективніші методи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини