Головна Новини Здоров'я наше тіло П'ять звичок, які можуть бути симптомами психічного розладу
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять звичок, які можуть бути симптомами психічного розладу

Звичайна побутова звичка може виявитися потужним сигналом про наближення психічного розладу

9 червня 2020, 08:25
Поділіться публікацією:
Іноді психічні розлади маскуються під звичайні побутові звички, на які людина навіть не звертає уваги. У підсумку, він роками не знає про свою проблему, чим посилює свій стан. Саме час перевірити, чи немає у вашій поведінці тривожних симптомів.

Тотальна чистота
Постійне бажання все прибирати і розставляти по місцях — це не завжди ознака охайності та перфекціонізму. Якщо ви і дня не можете прожити без того, щоб не вимити, викинути, випрати або переставити — це може говорити про наближення обсесивно-компульсивного розладу (ОКР). Якщо коротко, то це повторювання одних і тих же дій, щоб позбутися від тривоги і нав'язливих думок. На початкових стадіях людина, звісно, ще може тримати себе в руках. Але потім все виходить з під контролю і хворий не в силах зупинитися і нескінченно виконує одні й ті ж дії по колу.

Щоденні ритуали
Звичайно, тут не йдеться про нормальні людські звички, як, скажімо, чистити зуби вранці робити зарядку. Однак, якщо ви не можете вийти з дому, щоб три рази не перевірити кран і п'ять разів не смикнути дверну ручку, то варто задуматися. Якщо лише після здійснення цих ритуалів ви заспокоюєтеся, можливо, ОКР ближче до вас, ніж ви думали.

Самоперевірка
Мабуть, всім знайоме почуття, коли точно знаєш, що висмикнув праску з розетки, але все одно хочеться піти перевірити — чи це так. Якщо це трапляється час від часу, то турбуватися не варто. Це може бути пов'язано, наприклад, із втомою і зниженням рівня концентрації. Але якщо це повторюється з дня у день — це тривожний симптом. І, можливо, варто проконсультуватися з фахівцем.

Накопичення
Не плутати з колекціонуванням. Мова йде про безглузде накопичення речей, які вам точно ніколи не знадобляться. Якщо важко розлучитися, навіть, зі зламаними і непотрібними дрібницями, які роками припадають пилюкою на верхній полиці комори, то незабаром це може перетворитися в справжню манію. Людина починає зносити будинок всілякий мотлох, в тому числі, збираючи речі на сміттєзвалищі.

Відсутність почуття сорому
Коли людина не бажає користуватися елементарними засобами гігієни, але фінансово може собі це дозволити, це може свідчити про такий психічний розлад як "синдром старечого убозтва". Саме так хворобу називають фахівці. Людина не усвідомлює, що таке почуття сорому. Вона може перестати користуватися зубною щіткою і, навіть, туалетним папером. Для нього подібна поведінка стає нормою.

Якщо хоча б одна з цих звичок або, навіть, кілька — це про вас, не варто відразу ж ставити собі діагноз. На поведінку впливає багато чинників. Краще за все звернутися до фахівця. Адже профілактика, це завжди правильне рішення. Будьте уважні до себе і не нервуйте через дрібниці.
Раніше "Коментарі"розповідали про корисні ранкові звички, які допоможуть скинути вагу. Ну або тримати себе у формі, якщо ваша фігура і без того близька до ідеалу.

П'ять звичок, які можуть бути симптомами психічного розладу



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://lucky-women.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини