Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики перерахували хвороби, які переносять комарі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики перерахували хвороби, які переносять комарі

Комарі є переносниками ряду інфекцій, деякі з них можуть бути небезпечні

25 червня 2020, 03:25 comments1231
Поділіться публікацією:

Багато людей вважають, що комарі — це просто бридкі комахи, які кусають і залишають сверблячі пухирі, які проходять через кілька днів. Але мало хто усвідомлює, що ці дрібні настирливі комахи можуть переносити безліч небезпечних захворювань.

Медики перерахували хвороби, які переносять комарі

Малярія

Комарі, як і інші живі істоти, мешкають з паразитами. Серед них є і плазмодії, які для комарів не представляють небезпеки, а у людини викликають важке захворювання — малярію. Серед її симптомів лихоманка, анемія, озноб, збільшення печінки та інших органів ШКТ. З 100 хворих 2-3 людини, як правило, помирають.

Лихоманка денге

Поширена в Карибському басейні, характеризується ознобом, лихоманкою, відсутністю апетиту, у складних випадках температура підвищується до 40 градусів. Половина пацієнтів з таким діагнозом не виживає.

Лихоманка західного Нілу

Колись про це захворювання знали тільки в Тропіках, але в сучасному світі лихоманка західного Нілу зустрічається навіть у Східній Європі. На щастя, для 80% пацієнтів вона проходить непомітно, але ризики залишаються.

Туляремія

Інфекція є бактеріальною і передається не лише через укус, але і через питну воду, якщо з нею стикалися комарі. Її симптомами є блювання, висока температура і ураження шкіри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких комах влітку варто триматися подалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини