Рубрики
МЕНЮ
Клименко Елена
Більшість українців люблять насолоджуватися чаєм, і це не дивно — адже чай не лише смачний, а й може приносити користь здоров’ю. Якщо ви хочете поєднати приємне з корисним, зверніть увагу на один особливий квітковий чай, який має численні переваги для серця і судин.
Фото: з відкритих джерел
Йдеться про чай із червоної конюшини — напій, що готується з листя та квітів цієї рослини. Червона конюшина багата на ізофлавони — природні сполуки, схожі на жіночі гормони естрогени. Окрім них, у складі є важливі вітаміни, такі як вітамін С, а також мінерали: калій, кальцій, магній та фосфор, які підтримують роботу організму.
Медики наголошують, що цей чай має сильні протизапальні властивості. Він містить поживні речовини, які стимулюють імунітет і сприяють поліпшенню стану шкіри при різних захворюваннях — псоріазі, екземі, та інших подразненнях. Завдяки ізофлавонам чай допомагає зміцнити кісткову тканину, що особливо важливо для профілактики і лікування остеопорозу.
Наукові дослідження підтверджують: регулярне вживання чаю з червоної конюшини сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину (ЛПНЩ) в організмі. Це важливо, оскільки високий рівень ЛПНЩ пов’язують з ризиком розвитку атеросклерозу, інсульту, інфаркту та інших серцево-судинних захворювань.
Крім того, цей чай має властивості, що розріджують кров, що допомагає знизити навантаження на серце і зменшити ймовірність утворення тромбів. Тому його регулярне вживання може бути корисним для підтримки здоров’я серцево-судинної системи.
Як вже писали "Коментарі", окремі тварини дотримуються дієти. Вони споживають тільки певний вид їжі, розповів еволюційний біолог із Ратгерського університету Скотт Треверс.