Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Яким чином може загрожувати здоров'ю листовий салат з магазину
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким чином може загрожувати здоров'ю листовий салат з магазину

На листовому салаті живуть небезпечні бактерії

17 червня 2020, 12:45 comments1771
Поділіться публікацією:

Фахівці в області бактеріології вивчили асортимент супермаркетів і визначили найнебезпечніший для вживання продукт. Ним виявився листовий салат, який продають в поліетиленовому пакеті.

Яким чином може загрожувати  здоров'ю  листовий салат з магазину

На упаковані такого салату написано, що він "вимитий і готовий до вживання", але фахівці стверджують, що ця інформація не відповідає дійсності. Численні дослідження доводять, що на листі салату живуть шкідливі мікроорганізми.

Головну небезпеку для здоров'я несе бактерія Cryptosporidium, яка була виявлена на продукті. У закритому пакеті вона швидко розмножується, тому змити її проточною водою дуже проблематично. Вбити бактерію можна лише за допомогою хімічної або термічної обробки. Тому, вживаючи листя салату, ви дуже ризикуєте своїм здоров'ям. Можна з легкістю "підхопити" сальмонелу, лістерії, а також криптоспорідіоз.

Експерти заявили, що листя салату можуть стати причиною харчових отруєнь. Тому від магазинного продукту краще відмовитися.

Нагадаємо, що названо три основні інгредієнти, які роблять салат шкідливим.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як урізноманітнити раціон харчування за допомогою незвичайних, але смачних салатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://4mama.ua/view/4064
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини