Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Який продукт знижує рівень холестерину: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Який продукт знижує рівень холестерину: дослідження

Авокадо покращує серцеве здоров'я: нові дані вчених

11 червня 2024, 19:20
Поділіться публікацією:

Авокадо вже давно визнано не лише смачним, а й надзвичайно корисним продуктом. Нещодавні дослідження, проведені вченими із США та Європи, ще раз підтвердили його користь для серцево-судинної системи.

Який продукт знижує рівень холестерину: дослідження

Авокадо покращує серцеве здоров'я: нові дані вчених

В опублікованій статті в Journal of Heart and Nutrition говориться, що авокадо містить мононенасичені жири, які допомагають зменшити рівень шкідливого холестерину в крові. У дослідженні взяли участь 500 осіб із підвищеним ризиком серцевих захворювань. Ті, хто їв авокадо щодня протягом шести місяців, показали значне покращення стану своїх артерій та зниження холестерину.

Авокадо також корисне для травлення завдяки високому вмісту клітковини, що сприяє кращій роботі кишечника та допомагає контролювати апетит.

Вчені підкреслюють, що авокадо багате на антиоксиданти, такі як вітамін E, лутеїн і зеаксантин, які захищають клітини від пошкоджень і можуть запобігти віковим хворобам очей.

Крім того, фрукт містить важливі мінерали, наприклад, калій та магній, які корисні для нормалізації артеріального тиску та покращення роботи серця.

Таким чином, авокадо — це не тільки смачний фрукт, а й важливий елемент здорового харчування, здатний запобігти безлічі захворювань і поліпшити якість життя. Це відкриття додає додаткові аргументи на користь регулярного вживання авокадо в їжу, особливо для тих, хто прагне підтримувати своє здоров'я в оптимальному стані.

Нагадаємо, що фрукти є невід'ємною частиною здорового харчування, надаючи широкий спектр вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які можуть покращити ваше здоров'я та збільшити тривалість життя. Ось десять найкорисніших фруктів, які мають бути присутніми в раціоні кожного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини