Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які ягоди найкорисніші для здоров'я легенів
commentss НОВИНИ Всі новини

Які ягоди найкорисніші для здоров'я легенів

Ці ягоди багаті антиоксидантними речовинами

5 червня 2020, 09:55 comments1633
Поділіться публікацією:

Органи дихальної системи потребують захисту, особливо на тлі ситуації з коронавірусною інфекцією. Експерти кажуть, що зміцнити легені та імунітет в цілому допомагають ягоди. Особливу увагу варто звернути на чорницю і виноград.

Які ягоди найкорисніші для здоров'я легенів

Вчені провели експеримент, для участі в якому запросили близько 500 добровольців. Їм перевірили стан легень і проаналізували харчові звички. Через 10 років учасників знову запросили на перевірку. Результати дослідження показали, що у людей, які часто вживали ягоди, органи дихальної системи були більш чистіші  здорові, ніж у інших.

Фахівці пояснюють, що у винограді і чорниці міститься велика кількість флавоноїдів — антиоксидантних речовин, які захищають легені від пошкоджень, які виникають в результаті запальних процесів в організмі. Ці ягоди зміцнюють тканини легень, тому вони стають більш витривалими.

До речі, багато антиоксидантних речовини ще міститься в ягодах горобини і червоної смородини, тому їх варто періодично включати в свій раціон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зберегти здоров'я печінки можна завдяки напою на основі корисної червоної ягоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини