Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Страви з картоплі регулярно з'являються на нашому столі, тому що це доступний і смачний продукт. Він багатий на різноманітні вітаміни та корисні речовини, тому зміцнює здоров'я. Правильно приготовлена картопля допомагає впоратися з деякими недугами. У чому ж її цінність?
Людям, які страждають гастритом і запорами, рекомендується вживати свіжовіджатий картопляний сік. Приймайте його 2 рази по півсклянки на день за півгодини до прийому їжі протягом двох тижнів. Ще цей напій позбавить від головного болю і нападів нудоти.
Відомо, що картопля – відмінне джерело калію. Його вміст в ньому вище, ніж в апельсині. Тому сердечникам рекомендують їсти печену картоплю, тому що саме в такому вигляді зберігаються корисні властивості.
Також в цьому коренеплоді присутні вітаміни В1, В2, В3, В6 і С, які необхідні літнім людям. Справа в тому, що з віком з'являється потреба у вітамінах групи В: через зміни у роботі шлунково-кишкового тракту може порушитися всмоктування цих вітамінів в організм.
Крім цього, картопля сприяє водно-сольового обміну в організмі, тому корисна для людей, у яких відбувається затримка рідини в тканинах. Однак пам'ятайте, що апетитне пюре або картопля-фрі вам в цьому не допоможуть. Щоб зберегти вітаміни, необхідно варити картоплю в невеликій кількості води.
Важливо! Цей овоч не рекомендується вживати при ожирінні, цукровому діабеті, сечокам'яній хворобиі і метеоризмі.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, з якими продуктами небезпечно їсти смажену картоплю.
Новини