Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Українців попередили про підроблений продукт: купуєте воду й рослинний білок
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попередили про підроблений продукт: купуєте воду й рослинний білок

Під час виробництва пельменів часто використовуються різні домішки

5 квітня 2021, 14:28
Поділіться публікацією:

За словами доктора технічних наук, професора Лариси Баль-Прилипко, деякі виробники пельменів нерідко додають до продукту рослинний білок, тим самим знижуючи собівартість товару. Про підроблені пельмені, які можуть зустрітися в українських магазинах, фахівець розповіла в ефірі телепрограми "Споживач має право" на каналі "Україна 24".

Українців попередили про підроблений продукт: купуєте воду й рослинний білок

Українців попередили про підроблений продукт - фото з відкритих джерел

За словами експерта, найбільш важливим і, відповідно, найбільш дорогим в пельменях є сировина. Часто недобросовісні виробники намагаються її здешевити, використовуючи різні домішки. Але фахівець вважає, що такі маніпуляції — фальсифікація:

"Не кожен може купити хороші пельмені за 300 грн, хтось хоче купити якісні та дешеві за 100 грн. Нехай буде трохи менше м'яса, нехай буде рослинний білок, але нехай це пропишуть, людина повинна знати. Ось коли неякісна м'ясна сировина видається за якісну, тобто ви купуєте воду, рослинний білок і т.д. — це фальсифікація ", — сказала Баль-Прилипко.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Україні серед фальсифікованих продуктів харчування , які можна знайти на прилавках, перше місце посідає молочна продукція і вершкове масло. Також експерти повідомляють, що в нашій країні продають сирний продукт під виглядом справжнього сиру. Людині, який в цьому зовсім не розбирається, досить складно на перший погляд відрізнити оригінал від фальшивки. У магазині досить складно на око визначити чи лежить перед вами справжній сир або ж підробка, яку намагаються видати за оригінал. Винятком бувають лише ті випадки, коли продукт видає його колір.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини