Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За словами доктора технічних наук, професора Лариси Баль-Прилипко, деякі виробники пельменів нерідко додають до продукту рослинний білок, тим самим знижуючи собівартість товару. Про підроблені пельмені, які можуть зустрітися в українських магазинах, фахівець розповіла в ефірі телепрограми "Споживач має право" на каналі "Україна 24".
Українців попередили про підроблений продукт - фото з відкритих джерел
За словами експерта, найбільш важливим і, відповідно, найбільш дорогим в пельменях є сировина. Часто недобросовісні виробники намагаються її здешевити, використовуючи різні домішки. Але фахівець вважає, що такі маніпуляції — фальсифікація:
Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Україні серед фальсифікованих продуктів харчування , які можна знайти на прилавках, перше місце посідає молочна продукція і вершкове масло. Також експерти повідомляють, що в нашій країні продають сирний продукт під виглядом справжнього сиру. Людині, який в цьому зовсім не розбирається, досить складно на перший погляд відрізнити оригінал від фальшивки. У магазині досить складно на око визначити чи лежить перед вами справжній сир або ж підробка, яку намагаються видати за оригінал. Винятком бувають лише ті випадки, коли продукт видає його колір.
Новини