Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Досить часто замість класичного пломбіру ми отримуємо заморожений десерт із рослинними жирами, барвниками та ароматизаторами. Про це йдеться у посту нутриціолога Василя Лук'янова у Facebook.
Морозиво. Фото: з відкритих джерел
Основою будь-якого пломбіру є молоко або вершки. Саме вони забезпечують ніжну текстуру, насичений смак та є джерелом кальцію та білка. У складі допускається використання сухого молока, але як доповнення, а чи не повна заміна свіжого. Якщо ж у переліку інгредієнтів зовсім немає молока чи вершків, а лише "рослинні жири" — перед вами не пломбір, а сурогат.
Не менш важливою складовою є цукор. У якісному морозиві його кількість не перевищує 15 г на 100 г продукту. Якщо ж цукру більше, десерт не тільки втрачає користь, а може нашкодити здоров'ю при регулярному вживанні.
У традиційних рецептах часто використовують яєчний жовток чи меланж. Вони виступають природним емульгатором, допомагають утворювати однорідну структуру і надають мороженому ніжність.
Ще один сигнал про те, що ви можете насолоджуватись справжнім пломбіром – натуральні добавки. Це може бути ваніль, какао, ягоди чи фруктове пюре. Варто уважно читати етикетку: якщо бачите "ароматизатори" або "ідентичні натуральним", краще покласти таке морозиво назад на полицю.
Справжнє морозиво має лише кілька інгредієнтів і всі вони знайомі. Тому наступного разу, коли тягтиметеся до яскравої упаковки, приділіть хвилину складу. Якісний пломбір не потребує барвників та хімії — його головні "секрети" це молоко, вершки, трохи цукру та справжні натуральні смаки.
Читайте також на порталі "Коментарі" — чоловік купив морозиво і втратив мову, коли його відкрив: що там було.