Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Тяга до солодкого у малюків
commentss НОВИНИ Всі новини

Тяга до солодкого у малюків

Експерти в області харчування рекомендують дітям обмежити споживання цукру менше ніж до 10% від щоденних калорій. Однак середньостатистичний раціон харчування сім'ї містить стільки цукру, що дитина може легко перевищити цю межу в багато разів, навіть не усвідомлюючи того

17 грудня 2020, 14:25
Поділіться публікацією:


Тяга до солодкого у малюків

Фото: economy.24tv

Поради щодо приборкання солодкої залежності вашої дитини в світі десертів і ласощів

Багато продуктів, які продаються з позначкою "здорові продукти", "екопродукти", насправді можуть мати багато доданого цукру. Завжди перевіряйте етикетки на спортивних напоях, коктейлях, протеїнових батончиках, гранолі та йогурті — деякі з них можуть містити від 4 до 5 чайних ложок доданого цукру на порцію.

Маленькі діти потребують п'ять-сім склянок рідини на день. Молоко і вода є найкориснішими і здоровими напоями не тільки для вашої дитини, але і для всіх членів сім'ї.

Занадто часто ми святкуємо дні народження та інші особливі свята з цукерками й тортами. Однак діти цінують інші "задоволення" точно так само, як і солодкі. З творчим підходом "солодке"свято можна переграти, включивши у нього нові та здорові традиції. Поговоріть із вчителями в школі вашої дитини, тренерами та іншими батьками про те, щоб придумати спосіб відзначити важливий захід з меншою кількістю цукру. Наприклад, якщо спортивна команда вашої дитини пропонує солодкі частування після змагань, запропонуйте тренерам, що фрукти можуть бути більш здоровою альтернативою тістечкам. Крім того, проста вода є кращим напоєм для більшості дітей, що займаються фізичною активністю.

Знайдіть баланс. Звичайно, кожна мама мріє про те, щоб її дитина трималася якомога далі від солодких задоволень. Але всі мами також хочуть навчити своїх дітей правильно балансувати всі доступні варіанти харчування, самостійно приймати рішення про якість і користь харчових продуктів і т.д. Будете тримати солодкі задоволення під замком в шафі або забороните їх раз і назавжди — будете тільки підживлювати у дитини нездорову тягу до цукру. Покажіть своїм дітям на власному прикладі, що іноді десерт або солодке задоволення можуть бути частиною здорової збалансованої дієти!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини