Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що станеться, якщо з'їдати один огірок щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться, якщо з'їдати один огірок щодня

Експерт Пулок Мукерджі з Університету Джадавпер розповів, які зміни відбудуться в організмі, якщо щодня вживати огірки

26 липня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Огірки — ідеальний продукт для літнього раціону, оскільки на 95% вони складаються з води, а значить втамовують і голод, і спрагу. Але чи можна вживати їх щодня? Як це може відбитися на стані організму?

Що станеться, якщо з'їдати один огірок щодня

Що буде, якщо щодня з'їдати огірок (фото з відкритих джерел)

Відомо, що в складі огірка є вітаміни А, С, В, Е, а також калій, фосфор, магній та інші мікроелементи. Здебільшого вони містяться в шкірці овоча, тому експерти не рекомендують її зрізати при вживанні.

Експерт Пулок Мукерджі з Університету Джадавпер зазначив, що огірок відмінно підійде тим, хто прагне позбутися зайвої ваги, оскільки продукт багатий клітковиною і має негативну калорійність. Крім того, огірок містить тартронову кислоту, яка перешкоджає утворенню жиру.

При регулярному вживанні овоча в організмі може знизитися рівень цукру, очиститися судини і покращитися склад крові. Більш того, 1-2 огірка в день позитивно позначаться на роботі шлунково-кишкового тракту, зокрема покращиться перистальтика кишечника.

Згідно з даними дослідників, часте вживання огірків знижує ризик апатії і депресії, тому що цей продукт сприяє виробленню серотоніну (гормону радості). Цей овоч додасть енергії і бадьорості.

Крім того, огірки допомагають боротися з набряком, нормалізують тиск і серцевий ритм. Також їх вживання позитивно впливає на стан шкіри (проходять висипання, сухість і почервоніння).

Але варто пам'ятати, що будь-який продукт має протипоказання. Огірками не варто зловживати при гастриті, коліті і виразці шлунка, оскільки сік цього овоча може підвищити рівень кислотності шлунка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати незвичайну закуску з огірків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини