Рубрики
МЕНЮ
Седлецкая Татьяна
Ваша дитина повинна споживати різноманітні продукти з п'яти основних груп продуктів харчування, кожна з яких містить важливі поживні речовини, включаючи вітаміни та мінерали.
Сім'я за столом. Фото: detki.guru
Клітковина
Харчові волокна — це вуглеводний компонент рослинних продуктів, який зазвичай не засвоюється організмом. Міститься в таких продуктах, як фрукти, овочі, хліб з цільного зерна, крупи, коричневий рис, квасоля, насіння і горіхи.
У дорослих: споживання необхідної кількості клітковини пов'язано зі зменшенням хронічних шлунково-кишкових проблем, включаючи рак товстої кишки, синдром подразненої товстої кишки та ін.
У дітей: доведена перевага клітковини полягає в її здатності полегшити запори та зменшити час, необхідний на проходження їжі через кишечник.
Білок
Вашій дитині необхідний білок для правильного росту і функціонування його організму, включаючи створення нових тканин і продукування антитіл, які допомагають боротися з інфекціями. До джерел білка можна віднести багаті білками рослини, такі як боби, квасоля і горох, зернові, насіння і горіхи. Інші багаті білками продукти — це м'ясо, риба, молоко, йогурт, сир і яйця.
Жир
Люди не можуть жити без жирів. Вони являють собою концентроване джерело енергії, що забезпечує організм необхідними жирними кислотами для різних тілесних процесів (метаболізм, згортання крові і поглинання вітаміну). Проте, високий рівень споживання жиру може викликати проблеми. Дітям після двох років слід давати продукти з низьким вмістом жирів, особливо насичених. Ненасичені жири залишаються рідкими при кімнатній температурі, до них відносяться такі рослинні олії, як кукурудзяна, соняшникова, соєва та оливкова.
Сіль
Звичка використовувати зайву сіль — придбана, тому намагайтеся використовувати якомога менше солі для приготування дитячих страв — використовуйте замість неї трави, спеції або лимонний сік.
Раніше "Коментарі" писали, як допомогти малюкові полюбити їжу - поради експертів.
Новини