Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Продукти, у яких несподівано міститься багато солі
commentss НОВИНИ Всі новини

Продукти, у яких несподівано міститься багато солі

У складі деяких продуктів є багато солі, а ми про це й не підозрюємо

2 червня 2020, 03:25 comments1448
Поділіться публікацією:

Надлишок солі в організмі може призвести до порушення його роботи, зокрема викликати набряклість, гіпертонію і проблеми з нирками. А щоб цього не сталося, важливо правильно коректувати свій раціон харчування. Але є корисні продукти, в яких заховано велика кількість солі, а тому їх варто обмежувати у своєму меню.

Продукти, у яких несподівано міститься багато солі

Сир

А ви знали, що сири — лідери за вмістом натрію серед всіх "пересолених" продуктів? Якщо ні, тоді запам'ятайте цю інформацію. Наприклад, в 100 грамах бринзи міститься близько 1,5 грама солі, а це вже 1/5 частина добової норми. А ось пармезан містить 1,8 грама солі на 100 грамів сиру. Відмовлятися від цього продукту, звичайно ж, не варто, але і не можна захоплюватися сирними тарілками.

Напівфабрикати

Такі продукти дуже шкідливі для здоров'я, тому що містять велику кількість консервантів, хімічних добавок, підсилювачів смаку та інших речовин, які допомагають напівфабрикатам зберігатися довгий час. Ну, і сіль, в цих продуктах також присутня в непристойній кількості. Наприклад, в 100 грамах заморожених пельменів вже міститься близько 1 грама солі.

Консервовані продукти

Квашена капуста, солоні огірочки та помідори, кабачкова ікра — все це вкрай солоні продукти, в яких важливо знати міру. Тому, захоплюючись улюбленими стравами, не забувайте про добовий ліміт солі.

Оливки

Цей продукт смачний і дуже корисний, особливо, оливки гарні в якості закуски до хорошої пляшки вина. Але в 100 грамах цього консервованого продукту може міститися до 1,5 грама натрію. Додайте їх в піцу або покладіть на одну тарілку з сирами — і це запросто стане вашою добовою нормою споживання солі.

Кукурудзяні пластівці

Цей ситний сніданок може містити не тільки багато цукру, але і приблизно 0,7 грама солі на 100 грамів продукту. Тільки подумайте: велика тарілка такого сніданку — і ваша денна норма споживання солі досягнута.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сіль можна замінити іншими продуктами. Які є корисні альтернативи?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини