Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які всі миють неправильно
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які всі миють неправильно

Деякі продукти необхідно дуже ретельно промивати

8 червня 2020, 15:20 comments3322
Поділіться публікацією:

Не забувайте перед вживанням промивати всі овочі та фрукти під водою, тому що на них накопичується не тільки бруд, але і шкідливі бактерії. Саме недотримання правил гігієни може призвести до отруєння. Однак, є продукти, які недостатньо просто сполоснути під водою.

П'ять продуктів, які всі миють неправильно

Зелень

В пучку зелені можуть ховатися нематоди (круглі черв'яки), які можуть нашкодити організму, зокрема травній системі. Найчастіше грязь і шкідливі мікроорганизми осідають між листочками зелені, тому просте полоскання буде безрезультатним. Щоб позбутися від пилу і бруду, треба покласти зелень у велику ємність, залити її холодною водою і залишити на 10 хвилин. Після цього, її можна ще раз промити під проточною водою.

Коренеплоди

В першу чергу, коренеплоди необхідно за допомогою ножа або губки очистити від землі та бруду, а потім залити їх теплою водою і дати постояти пару хвилин. Потім потрібно ретельно очистити кожну картоплину чи моркву щіткою. А після цього сполоснути коренеплоди під проточною прохолодною водою.

Гриб

З цим продуктом завжди потрібно бути обережніше, особливо, якщо гриби куплені в магазині. Для того, щоб убезпечити себе, залийте на 2-3 хвилини гриби сольовим розчином, а потім кілька разів промийте під проточною водою..

Сухофрукти

Куплені на ринку і в магазинах сухофрукти обов'язково слід мити. Причому спочатку їх потрібно промити під холодною водою, а потім обов'язково обдати окропом. Навіщо це робити? Вся справа в тому, що виробники часто додають в сухофрукти консерванти. Саме вони і дозволяють сухофруктам зберігати свій апетитний зовнішній вигляд і сильно збільшують їх термін зберігання.

Цвітна капуста і брокколі

Між борозенками суцвіть капусти зазвичай скупчується безліч мікробів і бруд. Позбутися від них за допомогою звичайної миття під водою, звичайно ж, неможливо. Щоб їх змити, овочі потрібно спочатку розділити на суцвіття і відправити замочуватися в миску з холодною водою. Залиште там бутони капусти на пару хвилин, а після чого промийте  під струменем холодної води.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим мити посуд, щоб не нашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини