Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В овочевих магазинах і на ринках вже щосили продають черешню. У складі ягоди багато вітамінів і мікроелементів, які корисні для організму. Що ж слід знати про черешню?
Замінює цукор
У плодах черешні міститься близько 12% цукру. Багато хто, вживаючи приблизно 100 грам черешні в день, з легкістю відмовляються від продуктів, які містять багато цукру, так як його дефіцит поповнюється ягодами.
Покращує циркуляцію крові
Черешня стимулює роботу всіх внутрішніх органів, очищає їх і помітно покращує кровообіг. У цій смачній ягоді міститься залізо й інші елементи, які допомагають при недокрів'ї.
Корисна для кишківника
Плоди черешні позитивно діють на кишківник. Через те, що в ягоді мало органічних кислот, вона не викликає проблем зі шлунком, її можна вживати при гастриті і різних формах виразок.
Вся справа в кольорі
Крім червоної черешні, існує також жовтий і рожевий сорт. Жовта черешня дуже водяниста і смак у неї не такий насичений, по текстурі вона більше нагадує виноград. Рожева черешня – найкисліший сорт з цього виду. У ній, до речі, міститься багато вітаміну С.
Барвник
А ви знали, що з бордової черешні виготовляють харчовий барвник? Причому колір виходить не червоний, а зелений.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від яких хвороб захищає черешня.
Новини