Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Міфи про користь лимона, в які не варто вірити
commentss НОВИНИ Всі новини

Міфи про користь лимона, в які не варто вірити

Лимон - продукт, користь якого часто переоцінюють

21 серпня 2020, 12:15 comments1271
Поділіться публікацією:

Лимон — унікальний плід, який містить в собі безліч корисних речовин, мікроелементів і вітамінів. Він зміцнює імунітет, поліпшує травлення, кровообіг і багато іншого. Проте, навколо цього продукту ходить безліч міфів. Лікар-дієтолог Людмила Гончарова розвінчала найпопулярніші з них, передає видання "Сьогодні".

Міфи про користь лимона, в які не варто вірити

Лимон відбілює зуби

Подейкують, що за допомогою лимонного соку можна ефективно відбілити зуби. Але людям, у яких тонка емаль, краще не ризикувати, тому що її можна легко пошкодити. Річ у тому, що лимон взаємодіє з кальцієм. В кінцевому підсумку, зуби стануть дуже чутливими.

Вода з лимоном натщесерце щоранку

Мабуть, всі чули про те, що після пробудження необхідно випити склянку звичайної води з лимонним соком. Такий напій запускає обмін речовин і інші процеси в організмі. Але лікар стверджує, що воду з лимоном не можна часто вживати, а людям, у яких проблеми з нирками, шлунком і підвищеною кислотністю — взагалі протипоказано.

Додавати лимон в гарячий чай або каву

Для зміцнення імунітету лікарі радять пити гарячий чай з лимоном. Але варто враховувати той факт, що окріп швидко розщеплює вітамін С, тому ніякої користі від такого напою ми не отримуємо. Найкраще додавати лимонний сік в салати, овочі або м'ясо, тоді організм отримає поживні речовини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим лимонний сік корисний для нашого організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини