Ті, хто віддає перевагу
східні спеції і гостру їжу, повинні знати, що кожен смак нашої їжі несе
наслідки для нашого організму. Так, приміром, від гострої їжі куди складніше
набрати вагу, ніж від солодкої, але є і ряд інших відмінностей перцю чилі від цукрового
патоки.
Так, якщо гостра їжа
є натуральною і спеції не мають хімічних домішок, то користь від гострої
їжі така:
- Нормалізує кровообіг. Пекуча їжа
розширює судини, зміцнює стінки капілярів і стабілізує тиск.
- Зводить до мінімуму ризик серцево-судинних
патологій. Капсаїцин у складі гострої їжі знижує кількість
"поганого" і підвищує рівень "хорошого" холестерину.
- Покращує травлення. Стимулює виділення
шлункового соку. Нейтралізує спіралеподібні бактерії, які здатні
спровокувати гастрит і виразку шлунка.
- Допомагає схуднути. Гостра їжа позбавляє
людину від почуття голоду і бажання вживати солодку, солону і жирну
їжу.
Що ж стосується шкоди, то тут наслідки можуть бути навіть незворотні, якщо вчасно не зупинитися:
· При наявності гастриту, панкреатиту, захворювань шлунково-кишкового тракту загострює
ознаки цих захворювань, що може привести до серйозних ускладнень.
·
Провокує печію.
·
Викликає неприємний стійкий запах з рота після вживання
часнику, цибулі та інших продуктів зі специфічним ароматом.
·
Порушує чутливість смакових рецепторів, а це загрожує
втратою інтересу до страв без прянощів та приправ (вони здаються прісними).
· Загострює геморроидальне вузли із-за здатності капсаїцину не
розпадатися в травній системі і викликати опіки запаленої тканини.
Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про продукти, які допоможуть вам швидше прокидатися вранці і відчувати себе бадьоріше.
Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.