Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Багато людей звикли пити кип'ячену воду, тому що вона значно корисніша, ніж взята прямо з-під крана. Вважається, що при високій температурі знищуються шкідливі бактерії і мікроби, тому вона безпечна для вживання. Але чи це так?
Експерти кажуть, що в кип'яченій воді є свої плюси. Наприклад, вона ефективно вимиває токсини, підвищує загальну витривалість організму і активізує обмінні процеси. Найкраще її пити теплою, натщесерце і з додаванням лимонного соку. Але лікарі не рекомендують вживати її регулярно, лише в крайніх випадках.
Насправді, кип'ятіння не гарантує повного знищення бактерій, мікробів та інших шкідливих і небезпечних організмів. Є ряд бактерій, які нормально переносять підвищену температуру. Щоб позбутися їх напевно, або хоча б зменшити їх кількість, кип'ятіння повинно тривати, як мінімум, 10 хвилин. Але навряд чи хтось так довго кип'ятить воду.
Відомо, що висока температура негативно позначається на структурі води – вона просто руйнується. Тобто, на виході залишається "мертва" вода.
Крім того, висока температура і навіть тривале кип'ятіння не знищать такі види забруднювачів, як: феноли, залишки нафтопродуктів, пестицидів і т. п. Тому однозначно стверджувати, що звичайне кип'ятіння дозволить вам пити воду прямо з-під крана, не можна.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, при яких проблемах зі здоров'ям допомагає пиття води натщесерце.
Новини