Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому не можна пити воду, залишену на ніч у склянці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому не можна пити воду, залишену на ніч у склянці

Залишена на ніч вода змінює свій хімічний склад

1 червня 2020, 09:10 comments2761
Поділіться публікацією:

Багато людей ставлять біля ліжка на ніч склянку з водою, щоб у перервах між сном втамовувати спрагу або відразу випити її після пробудження. Але медики розповіли, що така вода здатна нашкодити здоров'ю і пояснили чому.

Чому не можна пити воду, залишену на ніч у склянці

Експерти стверджують, що вода у склянці, яка простояла цілу ніч, втрачає свої корисні властивості, тому що за цей час змінює хімічний склад. Близько 13% рідини перетворюються у вугільну кислоту і це лише незначна частина "шкідливих" змін. У воді, простоявшій навіть кілька годин у склянці, з'являються сторонні домішки, вона втрачає свої смакові якості, тому пити її не бажано.

Крім цього, якщо склянку нічим не прикрити, на поверхні рідини можуть осідати частинки пилу або навіть дрібні комахи. Все це впливає і на якість, і на запах води. Якщо ви вночі зробите один ковток, то бактерії, які "живуть" у вашій ротової порожнини потраплять у склянку, де зможуть активно розмножуватися. Вранці ваш організм буде чекати вже не вода, а справжній "бактеріальний удар".

Медики рекомендують пити воду за три години до сну, щоб не прокидатися в туалет. Нічні позиви можуть порушити сон і відповідно знижити подальшу денну активность.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що воду вдома можна очистити і без спеціальних фільтрів. Як це зробити?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини