Головна Новини Здоров'я фармація Важливо знати: як правильно приймати антибіотики
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливо знати: як правильно приймати антибіотики

Антибіотики слід приймати курсом

2 серпня 2020, 10:35 comments1224
Поділіться публікацією:

Багато людей займаються самолікуванням і приймають антибіотики. Але нераціональне їх використання може лише погіршити стан здоров'я. На своїй сторінці в Instagram лікар-гастроентеролог Дарина Єрмішина розповіла, як правильно приймати ці препарати.

Важливо знати: як правильно приймати антибіотики

Щоб прийом антибіотиків приніс лише користь і не нашкодив шлунку рекомендується пити пробіотики — корисні для мікрофлори кишечника бактерії. Антибіотики можуть знищувати не тільки шкідливі, але і корисні бактерії, тому за допомогою цих препаратів важливо відновлювати мікрофлору кишечника.

Схожою дією володіють і метабіотікі. Це не самі бактерії, а продукти їх метаболізму і структурні компоненти. Спеціаліст зазначила, що такі препарати не вимагають часу для активації і не руйнуються від зовнішніх факторів.

Лікар також виділила Saccharomyces boulardii — це не пробіотики, а особливий вид грибків. Сахароміцети можуть запобігти або поліпшити ряд проблем з шлунково-кишковим трактом. Такі препарати особливо корисні в профілактиці виникнення кандидозу.

Під час прийому антибіотиків може з'явитися нудота. У таких випадках, лікар радить вживати імбир і вітамін В6. Ці засоби можна використовувати і при нудоті вагітних.

Важливо знати: як правильно приймати антибіотики - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як антибіотики провокують набір зайвої ваги



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини