Головна Новини Здоров'я наше тіло «Засмага протипоказана»: кому не можна ходити в солярій
commentss НОВИНИ Всі новини

«Засмага протипоказана»: кому не можна ходити в солярій

Для деяких категорій людей засмага може бути небезпечною

28 липня 2020, 11:50
Поділіться публікацією:

Солярій допомагає швидко отримати гарну засмагу, однак він може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, особливо певному типу людей. Про те, для кого і чим небезпечний солярій, розповів хірург-онколог Костянтин Титов, передає Sputnik.

«Засмага протипоказана»: кому не можна ходити в солярій

Лікар зазначив, що перш за все, від походів у солярій варто відмовитися людям з дуже світлою шкірою. "Людям з дуже світлою шкірою молочного відтінку з веснянками або з множинними родимками — рудим і істинним блондинам — засмага взагалі протипоказана", — зазначив фахівець.

За словами Титова, у таких людей засмага в принципі не може сформуватися через фототип шкірного покриву. Їх чекає не бронзовий відтінок, а опік.

"Опік викликає фазу гострого запалення, потім виникають мутації в клітинах шкіри (їх генетичні перебудови), а це може призвести з часом, через 20-40 років, до розвитку злоякісної пухлини — меланоми або раку шкіри", — підкреслив хірург.

Професор упевнений, що на вході в солярій слід розміщувати попереджувальні таблички, аналогічні тим, які зустрічаються на пачках сигарет.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як засмагати без шкоди для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини