Головна Новини Здоров'я наше тіло Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно
commentss НОВИНИ Всі новини

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно

Задумайтесь, якщо впізнаєте себе на одній з фотографій

2 жовтня 2020, 14:07 comments1074
Поділіться публікацією:

Під час пандемії COVID-19 маски стали стандартним атрибутом повсякденного життя, обов'язковим у більшості громадських приміщень. The Guardian показав найбільш поширені способи неправильного носіння масок.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно

Фото: The Guardian

Так, експерти не радять прорізати отвори в масці, щоб пити напої через трубочку. Може, це і зручний варіант для відвідування переповненого бару, але навряд чи він вас захистить. Тому що, пояснив експерт в області передачі хвороб повітряно-крапельним шляхом з Університету Лідса, професор Кет Ноукса, ви просто вдихаєте краплі.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно - фото 2

Стягують маску під ніс найчастіше для того, щоб уникнути відчуття жару і поту від маски, або через запітнілі окуляри. Але так маска не захистить інших людей від ваших респіраторних крапель. Прикривши рот, ви будете вдихати краплі, які утворюються при розмові або кашлі, а видихати — більш дрібні краплі через ніс.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно - фото 3

Надіти маску на ніс, щоб "читати по губах в шумному місці" — погана ідея. Вірус може передатися через краплі, які утворюються при мовленні або кашлі. До того ж ні про який захист не йдеться, якщо ви дихаєте в такому випадку через рот.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно - фото 4

Маску звішують з вуха, щоб, наприклад, ковтнути свіжого повітря перед входом в магазин, а потім — знову замаскуватися. Але з точки зору зниження передачі вірусу — це абсолютно безглуздо. Якщо ваша маска впаде на підлогу, то збере додатковий бруд і мікроби, які потім потраплять на обличчя.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно - фото 5

Маска на підборідді, крім марності, додає ще ризику. Мікроби на зовнішній стороні маски кожного разу, коли ви тягнете маску вгору або вниз, переносяться з пальців на ніс.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно - фото 6

Шарф — не найкраща альтернатива масці. Розмір крапель становить 100 мікронів або менше, а товщина людської волосини становить близько 60 мікронів, каже Ноукс. Тож, якщо порівняти це з розміром отворів в шарфі, зрозуміло, що це не спрацює. Краще вибирати маски з  матеріалу, що дихає (наприклад, бавовни) й в ідеалі — з двох шарів тканини.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно - фото 7

А ось пластикові козирки призначені для захисту від бризок. Тому, якщо хтось кашляє вам в обличчя, вони захистять вас від дійсно великих крапель, але більш дрібні — все ще можуть переноситися в повітрі й під козирком.

Так краще не робити: ТОП-7 фото, де маска надіта неправильно - фото 8

Нагадаємо, соціальна реклама в Бразилії влучно висміяла людей, які носять маску на підборідді. Опубліковані фото.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини