Головна Новини Здоров'я наше тіло Як м'ята і лимон допоможуть полегшити головний біль
commentss НОВИНИ Всі новини

Як м'ята і лимон допоможуть полегшити головний біль

Головний біль терпіти не можна

2 листопада 2020, 09:55
Поділіться публікацією:

Мабуть, кожна людина хоч раз у житті стикалася з головним болем. Причин його появи безліч: стрес, метеозалежність, фізичне навантаження, а ще він може бути симптомом якогось захворювання. У будь-якому випадку, він доставляє дискомфорт і заважає нормально працювати. Лікар-невролог Петро Соков розповів, як справлятися з головним болем і коли варто звернутися до лікаря, передає видання "АіФ".

Як м'ята і лимон допоможуть полегшити головний біль

VGstockstudio / Shutterstock

В першу чергу, якщо вас турбують часті головні болі, заведіть щоденник, де будете фіксувати, коли виник біль, ваш пульс і тиск, і що допомогло полегшити приступ. Ці дані допоможуть як лікарю, з точки зору діагностики, так і пацієнту визначити, які чинники провокують головний біль.

Лікар не рекомендує терпіти цей біль, тому знеболюючу пігулку потрібно випити, як можна раніше. Але не при всякому головному болю необхідно приймати ліки. Якщо він виник на тлі стресу, нервової напруги або загального перенапруження організму, то не варто відразу бігти до аптечки. У таких випадках, варто прийняти зручну позу і розслабитися, а також виключити будь-які дратівливі вас фактори.

Якщо напади головного болю виникають щодня і справлятися з ними стає важче, тоді варто сходити на консультацію до лікаря. Особливо, якщо біль супроводжується слабкістю, запамороченням, блювотою та іншими симптомами.

Лікувати головний біль допомагають і народні засоби. Можна взяти цедру лимона, розмочити її в гарячій воді, щоб вона стала м'якою, а потім прикласти до скронь і залишити так на 10-15 хвилин. А ще можна зробити смачний напій для полегшення болю, змішавши одну ложку свіжої м'яти та подрібненого кореня імбиру. Залийте їх окропом і дайте настоятися 15 хвилин.

Однак, ці поради можуть служити лише доповненням до основного лікування, призначеного фахівцем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як позбутися головного болю без таблеток.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини