Головна Новини Здоров'я наше тіло 8 корисних звичок для зміцнення імунітету
commentss НОВИНИ Всі новини

8 корисних звичок для зміцнення імунітету

Сьогодні більшість людей всерйоз замислюються про здоровий спосіб життя. З приходом сезону грипу самий час переконатися, що ваша імунна система знаходиться в бойовому стані.

20 жовтня 2020, 16:50
Поділіться публікацією:


8 корисних звичок для зміцнення імунітету

Фото: lavnik.net

Що таке імунна система? Це захисний механізм організму від таких шкідливих впливів, як стрес, запалення, бактерії та, звичайно ж, хвороби, в тому числі вірусні. Останнє дуже важливо, особливо зараз, коли коронавірус продовжує поширюватися по всьому світу рекордними темпами.

Фізична активність. Вправи допомагають поліпшити кровообіг в організмі, що дозволяє клітинам і речовинам імунної системи циркулювати більш ефективно. Рекомендується здійснювати швидку 30-хвилинну прогулянку хоча б один-два рази на день або займатися фітнесом вдома.

Обмежене споживання цукру й алкоголю. Знижуючи споживання цих продуктів, ви дозволяєте своїй імунній системі зменшити кількість запальних сигналів, які вона посилає всьому організму.

Миття рук. Багато вірусів і бактерій передаються через брудні руки, потрапляючи на слизові оболонки очей, носа і рота. Миття рук з використанням мила, а не дезинфікуючого засобу, допомагає видалити шкідливі патогени і зберегти здорову флору шкіри.

Медитація. Існує багато досліджень, які підтверджують користь медитації для розуму й тіла. Але чи знаєте ви, що медитація благотворно впливає і на імунну систему? Дослідження показують, що регулярна медитація може збільшити кількість та баланс Т-лімфоцитів — життєво важливого типу білих кров'яних тілець в крові.

Використання зубної щітки і нитки. Це важливо не тільки для догляду за зубами і яснами, але і для підтримки вашої імунної системи. Ротова порожнина — потенційні ворота для бактерій і вірусів, що потрапляють в організм. Крім ефективної гігієни порожнини рота, так само важливо часто мити руки і не допускати попадання пальців у рот.

Рівень вітаміну D. Хоча правильне соціальне дистанціювання, маски та інші запобіжні заходи зараз дуже важливі, пам'ятайте, що виходити на прогулянку в сонячний день — абсолютно нормально. Численними дослідженнями було доведено важливість вітаміну D в зменшенні тяжкості вірусу.

Повноцінний сон. Чи отримуєте ви рекомендовані 7-9 годин сну щоночі? Якщо ні, вважайте це своїм завданням на найближчий тиждень.

Прийом вітамінів і добавок. Зверніть увагу на такі харчові добавки, як пробіотики — "хороші" бактерії, які вистилають травний тракт і підтримують здатність нашого організму поглинати поживні речовини і боротися з інфекціями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини