Головна Новини Здоров'я наше тіло Як уникнути дерматиту при носінні маски і рукавичок у спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Як уникнути дерматиту при носінні маски і рукавичок у спеку

Маска не дозволяє шкірі нормально дихати

31 травня 2020, 10:20 comments2542
Поділіться публікацією:

Через ситуацію з коронавірусом, захисні маски і рукавички стали важливим атрибутом одягу при відвідуванні громадських місць. Але шкіра від цього не в захваті, особливо в спекотні дні. Як у таких випадках уникнути дерматиту?

Як уникнути дерматиту при носінні маски і рукавичок у спеку

Виключіть антисептики

Якщо у вас чутлива і ніжна шкіра, тоді слід відмовитися від антисептичних засобів, які здатні викликати її сухість і роздратування. Доведеться додатково поберегтися і частіше мити руки з використанням мила.

Вибирайте делікатне мило

Якщо у вас проблемна шкіра, тоді вибирайте делікатне мило, без антибактеріального ефекту. Не переживайте, воно цілком може впоратися з коронавірусною інфекцією, не гірше, ніж інші. Але, якщо ви хочете перевірити, чи підійде воно в боротьбі з бактеріями, помийте цим милом жирні руки. Якщо жир відмився — значить підходить.

Носіть мило з собою

Постарайтеся не мити руки в громадських туалетах, кафе та інших закладах, особливо, якщо у вас шкіра схильна до подразнення. Найчастіше в таких місцях мило найдешевше. Носіть з собою в сумці невеликий тюбик з милом, яке точно підходить вашим рукам.

Обов'язково використовуйте крем

Не забувайте зволожувати руки спеціальним кремом. Використовуйте його постійно, після кожного миття рук і між цим процесом. Якщо йдете з дому, не забувайте брати запасний тюбик з собою.

Не витирайте руки насухо

Їх досить злегка промокнути рушником або обтрусити і взагалі не витирати, а відразу на вологі руки нанести крем.

Обмежте час в рукавичках

При проблемах зі шкірою рук краще взагалі не одягати латексні рукавички. Якщо доводиться це робити, то важливо носити їх не довше 15-20 хвилин.

Прагніть менше використовувати маску для обличчя

У громадських місцях захисні маски одягати потрібно обов'язково, але якщо у вас дерматит або інші проблеми зі шкірою у ваших же інтересах менше її використовувати (не довше 15 хвилин). Намагайтеся виходити на вулицю в парк, коли там мало людей або ж можна виїхати кудись за місто, щоб не доводилося постійно носити маску.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як врятувати шкіру рук від пересихання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини