Який сік допомагає ефективно зменшити тиск

Канадські дослідники розповіли, який сік потрібно додати до раціону гіпертонікам, бо він ефективно знижує тиск

Якщо у вас періодично спостерігаються стрибки тиску, то нормалізувати стан здоров'я допоможе журавлина або її сік. Як з'ясували канадські вчені, цей напій сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи.

Експерти зазначили, що журавлина багата на вітаміни А, С, Е, К та групи В, а також калій, фосфор, клітковину, кальцій, флавоноли, катехіни та інші цінні речовини. Сік ягоди допомагає нормалізувати тиск та знижує рівень "шкідливого" холестерину в крові. І вся справа у флавоноїдах, які містяться у напої, вони сприятливо позначаються на роботі судин.

Схожими властивостями має і лохина. Ця ягода зміцнює здоров'я очей та уповільнює процеси старіння клітин. При цьому обидві ягоди перешкоджають розвитку цукрового діабету та жировим відкладенням у ділянці живота.

Канадські дослідники порекомендували додати журавлину в раціон людям, які мають проблеми з сечостатевими шляхами, оскільки ягода перешкоджає розмноженню інфекцій та розвитку циститу.

Ще в соку ягоди міститься багато вітаміну С, який зміцнює імунітет, запобігаючи розвитку застуди та інших захворювань.

Нагадаємо, що лимон – популярний та корисний продукт, який давно використовують у народній медицині, особливо для лікування застудних захворювань. Але виявляється, що сік цих цитрусових має ще й інші властивості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Кортні Барт розповіла, яка дієта здатна знизити артеріальний тиск та "шкідливий" холестерин.

Читайте також, що багато людей скаржаться на гіпертонію – підвищений артеріальний тиск. У таких випадках необхідно звертатися до спеціаліста та проходити курс лікування. Якщо ж ви хочете запобігти розвитку захворювання, тоді перегляньте свій раціон та спосіб життя загалом.