Чи можна вагітним пити каву: дослідження американських вчених

Американські дослідники виявили небезпечний вплив кофеїну на плід

Учені з Національного інституту Здоров'я дітей та людського розвитку імені Юніс Кеннеді Шрайвер (США) повідомили, чому вагітним жінкам варто утриматися від вживання кави. Про це повідомляє портал "Коментарі".

Науковці провели дослідження, у якому взяли участь понад дві тисячі жінок, які перебували на 8-13 тижнях вагітності. Усіх вагітних розділили на 2 групи: першим дозволялося вживати пів чашки кави на день, другі взагалі не вживали кофеїн.

Виявилося, що діти, які народжувалися у жінок з першої групи, важили в середньому на 66 грамів менше, ніж у другій групі.

Це, здавалося б, несуттєва різниця. Але менший розмір немовляти при народження в подальшому може впливати на появу серцевих захворювань, діабету та ожиріння у дорослому віці.

Учені підкреслили, що навіть незначне вживання кофеїну під час вагітності може призвести до затримки внутрішньоутробного розвитку плода. Тому жінкам, що виношують дітей, рекомендується суттєво обмежити або зовсім відмовитися від напоїв з кофеїном.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ТОП звичок, які заважають вам схуднути

Якщо ви досі не знаєте, як схуднути, або намагаєтеся, але мало що виходить, зверніть увагу на список звичок, які створюють профіцит (перебір) калорій і неминуче призводять до набору небажаної ваги та об'ємів. Перевірте себе – за посиланням.

Читайте також: Що взяти з собою в дорогу з їжі: лайфхаки

Вибір їжі для поїздки на машині, поїзді чи автобусі залежить від тривалості подорожі. Якщо дорога займе кілька годин, можна взяти одне невелике перекушування, наприклад, фрукт або горіхи, і пляшку питної води. Якщо ж вам доведеться перебувати в дорозі і більше, то варто ґрунтовно продумати своє меню на цей час. Головний критерій – їжа повинна довго зберігатися без холодильника. Розповідаємо, що ще треба врахувати, збираючи провізію на поїздку.