Які вправи допомагають знизити тиск

Професор Ацухіро Ітіхара розповів, які фізичні вправи допомагають знизити артеріальний тиск

Тиск - один з найважливіших показників стану здоров'я, тому періодично його потрібно перевіряти й не допускати серйозних коливань. Якщо ви помітили, що тиск почав підвищуватися, а цьому можуть сприяти різні фактори, тоді перегляньте раціон і займіться певними видами фізичних навантажень.

Професор Ацухіро Ітіхара зазначає, що аеробні вправи, в які входить біг, ходьба, плавання, теніс, катання на велосипеді, гімнастика, підходять для гіпертоніків, тому що допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Річ у тому, що така фізична активність сприяє більш інтенсивному засвоєнню організмом кисню, а це корисно і для серця, і для кровоносних судин. При виконанні аеробних вправ в організмі виробляється оксид азоту (NO), який розширює судини, перешкоджає утворенню тромбів і знижує вплив стресових гормонів на здоров'я. В результаті знижується й артеріальний тиск.

Медики відзначають, що з віком вироблення цієї речовини істотно знижується, тому багато людей починають відчувати проблеми з еластичністю судин. Але помірні аеробні вправи допомагають стимулювати кровообіг і запобігають різним захворюванням.

Також експерти рекомендують переглянути свій раціон, щоб додати в нього продукти, які нормалізують артеріальний тиск. Правильна дієта в поєднанні з вправами допоможе досягти швидкого ефекту.

Нагадаємо, н утріціолог Олександра Петіна розповіла про дві основні причини, які можуть спровокувати знижений тиск.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар і телеведучий Олександр М'ясников розповів, якої помилки багато людей допускають при вимірюванні артеріального тиску.