Яка їжа шкодить нашому серцю - кардіолог

Правильний раціон - запорука нормальної роботи серця

Український кардіолог Георгій Маньковський розповів, яка їжа погано впливає на роботу нашого серця.

За словами експерта в Україні серцево-судинні захворювання є найбільш поширеними. Причиною цьому є поган звички - неправильне харчування та відсутність фізичного навантаження.

Спеціаліст повідомляє, що для серця дуже небезпечними є жирне м’ясо, сіль та випічка. Аби залишатися здоровим насамперед треба зменшити вживання тваринних жирів. Замість свинини краще перейти на яловичину та м’ясо птиці. Інколи м’ясо варто заміняти на рибу.

Потрібно обмежити себе і в споживанні яєць - не більше двох яєць на тиждень.

Якщо обираєте молочні продукти, дивіться, щоб їх жирність становила не більше 2%. Серед сирів обирайте бринзу, адигейський сир, моцарелу.

Візьміть за правило з'їдати принаймні 200 грамів овочів і стільки ж фруктів за день. Увагу варто приділити й горіхам - в них багато корисних поліненасичених жирних кислот.

Лікар наполегливо рекомендує зменшити кількість солі в харчуванні.

Важливою умовою здоров'я серця є достатня кількість рідини в організмі. Не забувайте випивати близько двох літрів води на день.

Якщо ви доповните до цього здорового раціону ще й спортивні заняття, вашому серцю нічого не загрожуватиме.

Сайт "Коментарі" бажає здоров'я та рекомендує прочитати сім причин вживати кролятину.

Також розповідаємо, що професійні медики і косметологи з першого погляду на людину можуть визначити, яких важливих вітамінів або мікроелементів бракує в раціоні. Про їх дефіциті говорить зовнішність людини. Як визначити недостача вітамінів, читайте в нашому матеріалі.