Вчені з'ясували, на що людський мозок здатний уві сні

Вчені з'ясували, що мозок під час сну стежить не лише за серцебиттям та диханням, а й за нашим оточенням на предмет незнайомої небезпеки

Сон – надзвичайно важливий та активний процес нашого життя, і під час нічного відпочинку людський мозок намагається впорядкувати отриману інформацію за день. Дослідники зазначили, що під час сну мозок не лише контролює серцевий ритм та дихання, а й стежить за оточенням.

Як повідомляє Sciencealert, вчені провели експеримент, у якому взяло участь 17 людей. Фахівці записували їх мозкові хвилі, стежили за рівнем кисню, частотою серцебиття, дихання та рухами. Добровольцям включали аудіозаписи їхніх власних імен та двох незнайомих імен. Ці імена були вимовлені або знайомим або незнайомим голосом. Учасники експерименту, які чули імена від незнайомої людини, видавали сильнішу реакцію, у них фіксували короткі напади активності мозкової діяльності (підвищувалася тривожність). При цьому учасники не прокидалися. Це доводить, що навіть сплячий мозок витягує відповідну сенсорну інформацію для подальшої обробки.

Нагадаємо, вчені з гарвардської лабораторії Ліхтмана разом із компанією Google змогли оцифрувати 1 кубічний міліметр тканини кори головного мозку людини. Як він виглядає?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фізична активність - запорука здоров'я, тому що вона зміцнює опорно-руховий апарат, розвиває нервову систему, а також покращує роботу серця та судин, і як виявилося, допомагає покращити роботу мозку. Але яка вправа є найефективнішою?

Читайте також, кожен з нас знає необхідність сну для організму. Проте останнім часом багато людей мають проблеми зі сном: довго не можуть заснути, прокидаються ночами, ніяк не можуть виспатися. Отже, розберімось, що таке сон, чому він такий важливий і навіщо взагалі людям спати.