Вчені назвали групу крові, яку схильні вибирати кліщі

Проведенні дослідження вказують, що деякі групи крові більше подобаються кліщам, ніж інші.

Вчені з Університету Масарика в Брно вирішили провести дослідження, щоб перевірити, чи схильні кліщі вибирати певні групи крові. Дослід науковців підтвердив цей факт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Post.

Група крові людини може бути одним з факторів, що підвищують ризик укусу кліща та в подальшому передачі небезпечних захворювань. Вчені стверджують, що близько 17% кліщів інфіковані бактерією, яка може викликати потенційну небезпечну хворобу Лайма.

Вчені провели дослідження в якому внесли в чашку Петрі по краплині кожної групи. Усі краплини були на однаковій відстані. Потім у чашку Петрі помістили кліща та почекали 120 секунд, поки тварина обере певну групу крові.

Експеримент повторили сотню разів і з’ясували, що у більшості випадків кліщі вибирають другу групу крові – 36%. Найменший показник привабливості для кліщів спостерігали у третій групі крові – 15%. Перша та четверта групи крові мали середні показники.

"Люди з другою групою крові повинні вжити відповідних заходів, щоб більш ефективно захистити себе та знизити ризик зараження небезпечними захворюваннями, які передаються кліщами", - говорить авторка дослідження Алена Заковська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що провідний лікар-кардіолог Діпака Бхатта назвав сім продуктів, які він ніколи не їсть, щоб зберегти своє здоров’я. У список потрапило кілька неочікуваних позицій.

Також "Коментарі" писали про новий штам коронавірусу Arcturus, який шириться світом. У Таїланді зафіксували першу смерть від цього штаму.