П'ять продуктів, які викликають хропіння
Експертка зі здорового харчування вказала на п'ять продуктів, що можуть сприяти хропінню.
Експертка зі здоров’я та харчування Ешлі Тош вважає, що
деякі продукти можуть викликати хропіння, тому вона рекомендує відмовитись їх
споживати перед сном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на
видання The Sun.
Хропіння є поширеною хворобою, яка частіше зустрічається у чоловіків, ніж у жінок. В основному це стосується вікової групи 45-60 років. Під час хропіння м'які тканини порожнини рота і горла починають вібрувати, що викликано зниженням м'язового тонусу під час сну.
Хропіння може бути викликане викривленням носової перегородки, надмірною вагою, вживанням алкоголю, курінням сигарет, наслідком хвороби, або положенням тіла уві сні. Експертка зі здорового харчування Ешлі Тош вказує ще на одну проблему – їжа. Тому вона рекомендує уникати деяких продуктів перед сном:
- молочні продукти;
- солодощі та солодкі напої;
- хлібобулочні вироби;
- жирне м'ясо;
- фастфуд.
Ешлі Тош вказує, що ці продукти сприяють утворенню слизу в роті. Таким чином це підсилює коливання м'язів при диханні під час сну, що призводить до хропіння. Експертка зазначає, що фастфуд та їжа з високим ступенем обробки може викликати розлади травлення, які також впливають на порушення сну. За рекомендаціями Ешлі Тош альтернативою цим продуктам можуть бути овочі та фрукти.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловік з’їв брудну полуницю та помер. Медик показав, що сталось з його мозком.
Також "Коментарі" писали про вчених, які назвали найрідкісніший колір очей. Виявилось, що його має лише 2% населення Землі.