Названа несподівана ознака наявності захворювань серця

Щорічно від серцево-судинних захворювань помирає понад 17 мільйонів людей

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно від серцево-судинних захворювань помирає понад 17 мільйонів людей у всьому світі. Фахівці, що працюють в організації Blood Pressure UK оприлюднили несподівану ознаку наявності серцево-судинних захворювань у людини.

На думку експертів, набряк щиколоток може вказувати на підвищення кров'яного тиску, яке своєю чергою згубно впливає на кровоносні судини, викликаючи зайве навантаження. Це може стати причиною гіпертрофії серцевого м'яза і зниження циркуляції крові в організмі. Саме через це накопичується рідина в щиколотках, в результаті чого вони опухають.

Нагадаємо, що раніше вченим вдалося з'ясувати, чому люди, які ведуть абсолютно здоровий спосіб життя мають онкологічні захворювання, а курці зі стажем не мають ніяких проблем, зокрема з легенями.

Також дослідникам з Єльського університету вдалося розкрити ще один спосіб, як продовжити життя людини, і він виявився досить несподіваним. Британські дослідники прийшли до висновку, що спів сприятливо впливає на здоров'я людини, а також сприяє поліпшенню фізичного і психічного стану. Виходячи з цього вчені зробили заяву, що заняття співом може продовжувати життя людини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені довели особливу небезпеку коронавірусу для мозку. Дослідникам з Вашингтонського університету вдалося довести, що патогенні білки коронавірусного захворювання здатні впливати на мозок, викликаючи потенційно смертельні порушення в роботі нервової системи.