Які овочі допоможуть скоротити ризик розвитку раку кишечника

Дослідники з Китайського медичного університету в Шеньяні розповіли, що цибульні овочі здатні знизити ризик розвитку раку кишечника

Від здоров'я кишечника залежить стан нашого організму, тому потрібно берегти і захищати цей орган від різних недуг. Китайські дослідники визначили овочі, які здатні скоротити ризик розвитку раку кишечника.

Вчені провели експеримент, участь у якому взяли понад 1,6 тисячі осіб. Результати дослідження показали, що у людей, раціон яких був збагачений цибульними овочами (цибулею-пореєм, часником, цибулею-шалот) ризик розвитку раку кишечника був нижчии на 80% порівняно із тими, хто обмежив споживання цих продуктів.

До цього вчені також встановили, що у складі цибулевих овочів є активні сполуки, які захищають організм від появи інших видів раку.

Автор дослідження, доктор Китайського медичного університету в Шеньяні, розповів, що такі овочі посилюють захист організму, тому вони повинні з'являтися в раціоні часто. Спосіб їх приготування також відіграє важливу роль, наприклад, у вареній цибулі корисних речовин і вітамінів менше, ніж у свіжій.

Нагадаємо, що неправильне харчування найчастіше стає причиною розвитку безлічі захворювань, в тому числі онкологічних, тому ретельно стежте за своїм раціоном. Лікар Михайло Мяснянкін назвав простий спосіб, який допоможе запобігти раку шлунка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що онкологія - одна з найактуальніших проблем людства, з якою, на жаль, стикається все більше людей.

Лікарі кажуть, що можна запобігти появі захворювання, але для цього важливо стежити за своїм способом життя, зокрема, відмовитися від деяких звичок. Від яких саме, дізнайтеся в нашому матеріалі.