Вчені успішно випробували новий метод терапії раку

Фахівці розробили препарат, який призупиняє розмноження ракових клітин

Група вчених з Каролінського інституту Швеції провела дослідження, в ході якого їм вдалося розробити нові інгібітори, які порушують функцію мітохондрій в ракових клітинах. Клітини раку залежать від мітохондрій, які необхідні їм для постійного розмноження і росту. Позитивні результати дослідження були опубліковані в медичному журналі Nature.

Лікування інгібіторами - препаратами, які гальмують біохімічні процеси, змогло призупинити розмноження ракових клітин і зменшило ріст пухлини у піддослідних мишей.

Частий поділ клітин означає, що ракова клітина повинна весь час створювати нові мітохондрії для того, щоб розмножуватися. В ході дослідження вчені розробили такий препарат, який спрямований на генетичний матеріал мітохондрій (ДНК), який відіграє вирішальну роль у формуванні нових клітин. Лікування такими інгібіторами впливає тільки на розмноження пухлинних клітин, в той час, як здорові клітини залишаються незмінними протягом тривалого часу.

Вчені сподіваються, що даний препарат покаже такі ж результати й під час лікування людей, що дозволить використовувати кардинально новий підхід в боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Нагадаємо, що раніше вчені розробили новий препарат для імунної терапії раку. На думку дослідників, підшкірна ін'єкція препарату теклістамабу виявилася безпечною і тягне за собою відповідь у більшості пацієнтів з рецидивом або рефрактерною мієломою (захворюванням кровотворної системи, що виникає з плазматичних клітин).

Раніше портал "Коментарі" писав про ранкові звички, які порушують метаболізм.