З яким продуктом краще не поєднувати каву

Спеціаліст по зниженню ваги Павло Ісанбаєв розповів, з якими продуктами шкідливо поєднувати тонізуючий напій

Без чашечки ароматної кави не уявляють свого ранку мільйони людей. У помірній кількості цей напій дійсно приносить користь, але є продукти, з якими поєднувати його не бажано.

Експерт по зниженню ваги Павло Ісанбаєв зазначив, що кава містить багато природних антиоксидантів, які захищають клітини організму від пошкоджень. Але є продукти, які здатні звести всю користь напою нанівець. Йдеться про солодощі, з якими багато людей звикли пити каву.

Спеціаліст пояснює, що кава тимчасово підвищує рівень глюкози в крові, а організм витрачає її на вироблення енергії. Потім дія кофеїну закінчується і приплив бадьорості й сил знижується.

Якщо вживати напій із солодощами, то рівень глюкози в крові буде різко підвищуватися і через короткий час також різко падати. В результаті цього може виникнути гіпоглікемія (стан, який характеризується зниженою концентрацією глюкози в крові, - прим. авт.). Її основними симптомами є слабкість, запаморочення, сонливість, холодний піт.

Нагадаємо, доктор медицини Ентоні Хаваджі під час дослідження з'ясував, що велика кількість кофеїну в день збільшує шанси на розвиток глаукоми (захворювання, що призводить до необоротної сліпоти, - прим. авт.), особливо, якщо людина вже схильна до ризику виникнення цієї недуги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кава здатна викликати залежність, погіршувати травлення (особливо, якщо випити її натщесерце), а також вимивати кальцій із організму. Тому експерти не рекомендують випивати більше 2-3 маленьких чашок кави в день. Якщо ж ви нехтуєте цим правилом, тоді краще шукати більш корисну альтернативу, наприклад, замінити каву цикорієм, який схожий на смак, але не містить кофеїну.