Яку небезпеку приховують сухофрукти

Сухофрукти рекомендується вживати в дуже маленьких кількостях

Сухофрукти є ідеальним перекусом, а також відмінним джерелом клітковини. Однак вони несуть в собі не тільки користь для людини, але і загрозу для його здоров'я,

Небезпека номер один в багатьох комерційно доступних сухофруктах є діоксид сірки. Двоокис сірки - це газ з неприємним запахом, який утворюється при спалюванні вугілля або масла і використовується в якості дезинфікуючого та відбілюючого засобів, або консерванту харчових продуктів. При обробці діоксидом сірки перед сушінням плоди зберігають свій колір і смак, а також продовжують термін їх зберігання.

Вплив двоокису сірки може бути дуже шкідливим, навіть смертельним для людей, які страждають на астму, а також людей з алергією на сульфіт або підвищеною чутливістю, а також токсичним і небезпечною хімічною речовиною як для нашого організму, так і для навколишнього середовища.

Крім того, сухофрукти небезпечні накачані цукром, сахарином і іншими штучними підсолоджувачами, їх вживання в їжу може призвести до різкого стрибка цукру в крові, який сприяє діабету 2 типу, серцево-судинним захворюванням і багатьом іншим проблемам.

Дуже важливо пам'ятати про те, скільки сухофруктів ви їсте за один раз, і при цьому пити багато рідини. Як правило, пів чашки сушених фруктів дорівнює приблизно одній чашці свіжих фруктів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що найнебезпечніша реакція організму на алергени, здатна привести до смерті, а також про те, що медики назвали березовий дьоготь одним з найефективніших природних ліків.