Яку грубу помилку при варінні яєць припускають майже всі

Усього одна помилка під час варіння може призвести до того, що яйця стануть справжньою загрозою для шлунково-кишкового тракту

Однією з найпопулярніших страв на сніданок є яйця, бо містять багато білка, вітамінів та інших корисних речовин. Однак багато людей у процесі варіння яєць роблять одну грубу помилку, яка робить їх шкідливими.

Фахівці наголосили, що це пов'язано з температурою. Як правило, яйця кидають у воду вже після того, як вона закипіла, але якщо зварити продукт таким чином, то він злегка набуде зеленого відтінку. Виявилося, що такий ефект дає сульфід заліза - складної неорганічної речовини, і якщо вживати часто такі яйця, то це може призвести до ентериту - запалення в області тонкого кишківника.

Тому краще варити кидати яйця в холодну воду, попередньо посоливши. Потім треба почекати 5-8 хвилин, щоб вода закипіла, а потім ще 5 хвилин підтримати продукт у воді.

Визначити, чи правильно приготовлене яйце і чи безпечне воно для здоров'я, можна за кольором жовтка: він має бути оранжево-жовтим.

Нагадаємо, яйця, хоч і мають багато корисних якостей, у свій раціон їх включають далеко не всі. Але якщо раптом ви надумали щось спекти, тоді цей крутий лайфхак вам знадобиться. Це справжня знахідка для алергіків, веганів та тих, у кого просто не виявилося яєць у холодильнику.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що простір у холодильнику має бути правильно організований, тоді продукти залишатимуться свіжими довгий час. Наприклад, яйця не можна зберігати у дверях, попри те, що для них там є спеціальні осередки. Для чого це потрібно?

Читайте також, що директор Центру нетрадиційної медицини та дієтології Рем Панасевич-Свірський перерахував лікувальні властивості перепелиних яєць.