Який трав'яний чай визнаний одним із найкорисніших

Експерти розповіли, що чай із кульбаб має низку корисних властивостей, тому його варто додати в раціон

Чай - не тільки смачний, а ще й корисний напій, особливо, якщо зроблений на трав'яній основі. Медики зазначили, що свій раціон потрібно збагачувати чаєм із кульбаб, тому що він позитивно впливає на багато систем організму.

Дослідники стверджують, що в його складі багато вітамінів, а також заліза, фосфору, калію, цинку, магнію та антиоксидантних речовин, які підтримують роботу організму і захищають його від розвитку серйозних захворювань. Чай із кульбаб користується популярністю серед прихильників здорового способу життя, а вчені називають його одним із найкорисніших трав'яних напоїв.

Річ у тому, що такий чай покращує роботу печінки, допомагаючи очищати кров від токсинів і шкідливих речовин, знижуючи цим навантаження на орган. Також чай із кульбаб допомагає виводити жовч із печінки й запобігає утворенню дрібних каменів у жовчному міхурі.

Також, за інформацією вчених, напій має велику кількість антиоксидантів, які нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, запобігаючи процесу передчасного старіння і розвитку онкологічних захворювань. Вчені говорять, що в коренях рослини є сполуки, що змушують ракові клітини знищувати самих себе.

Нагадаємо, що чай - дуже смачний і корисний напій, але важливу роль відіграє сам процес його заварювання. Експерти не рекомендують вичавлювати чайний пакетик у чашку, як це робить багато людей, і пояснили чому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідник Стефан Боргвардт розповів, які напої варто вживати, якщо хочете поліпшити мозкову активність.