Який популярний овоч може виявитися отруйним

Американські фахівці розповіли, що при неправильному приготуванні людина може отруїтися ревенем: де ховаються токсини

Овочі, безперечно, є важливим компонентом будь-якого типу харчування, адже вони містять безліч вітамінів і корисних речовин. Але деякі з них можуть представляти приховану загрозу для здоров'я.

Як повідомляє видання Express, потрібно бути акуратніше з приготуванням ревеню - овочу, який відмінно підходить для салатів, борщів, супів. Річ у тому, що в їжу дозволяється вживати тільки стебла рослини, але не його листя, тому що вони мають високий рівень щавлевої кислоти, яка може бути отруйною. Американські дослідники говорять, що в листі ревеню також є глікозиди антрахінону - токсичні речовини.

У таких овочах як шпинат, брюссельська капуста і броколі також є щавлева кислота, але в менших концентраціях.

Експерти кажуть, що отруєння цією речовиною можна розпізнати по таких симптомах: нудота, слабкість, печіння в роті та горлі, діарея, судоми, біль у животі. У таких випадках необхідно терміново звернутися до фахівця.

Нагадаємо, що аналітики видання EastFruit заговорили про ймовірну загрозу подорожчання тепличних овочів взимку і навесні у 2022 році. При цьому зростання ціни на помідори, огірки та перець можуть стати рекордно високими.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що овочі є джерелом вітамінів і корисних речовин, що підтримують роботу всього організму. Однак деякі з них потрібно вживати з обережністю, особливо тим, хто стежить за своєю фігурою. Які овочі заважають скинути зайву вагу?

Читайте також, що поліпшити роботу серцево-судинної системи можна за допомогою правильного харчування. Корейські дослідники визначили овоч, який здатний у цьому допомогти. Чим же варто збагатити раціон?