Який фруктовий сік допомагає знизити тиск

Дослідники із Саутгемптонського університету та Гарвардської медичної школи з'ясували, який фруктовий сік допомагає знизити тиск

Підвищений тиск - проблема, з якою стикається безліч людей. Якщо вона турбує часто, тоді варто звернутися до лікаря і з'ясувати причину. Якщо ж тиск скаче час від часу, то нормалізувати його можна за допомогою фруктового соку.

Дослідники із Саутгемптонського університету та Гарвардської медичної школи з'ясували, що один стакан апельсинового соку в день запобігає гіпертонії, знижує запальні процеси в організмі, а також захищає від серцевих проблем. Річ у тім, що в складі соку міститься багато вітаміну С, калію, магнію, заліза, фосфору та інших мікроелементів, які підтримують функції багатьох типів імунних клітин.

Доктор Говард Сессо, ґрунтуючись на результатах восьмирічного дослідження, в якому взяло участь понад 20 тисяч осіб, заявив, що запальні процеси в організмі можуть бути важливим механізмом виникнення гіпертонії. А якщо кожного дня вживати по одній склянці натурального апельсинового соку, то можна уникнути цієї проблеми.

Крім того, апельсиновий сік допомагає розщеплювати в кишківнику жирну їжу, а також він покращує роботу шлунково-кишкового тракту, збільшує апетит і секрецію травних залоз.

Нагадаємо, що в одній склянці натурального ананасового соку міститься багато вітаміну С і В6, а також марганцю, калію, магнію та інших цінних речовин для організму. Такий багатий вітамінний склад соку сприяє виробленню білих кров'яних тілець, які посилюють в організмі захист від хвороботворних бактерій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який овочевий сік допоможе зміцнити здоров'я всього за 10 днів.