Які продукти здатні погіршити травлення

Лікар Лейн Ліберман розповів про «підступні» продукти, вживання яких може погіршити роботу травної системи

Є продукти, які стимулюють та покращують травлення, а є такі, що навпаки, ускладнюють роботу системи. Про них і розповів професор Лейн Ліберман.

Штучні підсолоджувачі

Краще обмежити у своєму раціоні солодкі газовані напої та продукти, які містять штучні підсолоджувачі, тому що вони змінюють мікрофлору кишківника, а вона виконує безліч важливих функцій, у тому числі відповідає за метаболізм.

Кава

Улюблений багатьма ранковий напій здатний викликати діарею, а завдяки сечогінному ефекту ще й спровокувати зневоднення, нудоту і т. д. А ще кава стимулює вироблення соляної кислоти у шлунку, яка може спричинити печію. Саме тому напій не варто вживати на голодний шлунок.

Карагенан

Це стабілізатор, який додають до низькокалорійних і знежирених молочних продуктів. Дослідники кажуть, що він може призвести до запальних процесів та захворювань кишківника. Намагайтеся купувати "молочку" без добавок.

Броколі

Попри те, що овоч містить велику кількість вітамінів та корисних речовин, броколі важко перетравлюється, тому може призвести до здуття та розладів шлунка.

Цитрусові

Кислотні продукти, такі як томатний соус та цитрусові, можуть викликати подразнення шлунка, аж до печії та кислотного рефлюксу.

Нагадаємо, щоб організм правильно функціонував, потрібно дотримуватись принципів здорового травлення, оскільки від харчування залежить 80% здоров'я. Нутриціолог Вероніка Хуснутдінова на своїй сторінці в Instagram перерахувала найголовніші з них.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який продукт є ідеальним для травлення.