Які продукти вважаються ідеальними для сніданку

ТОП-5 корисних продуктів на сніданок

З ранку немає нічого важливішого, ніж добре збалансований сніданок, який дасть вам сили і заряд бадьорості на весь день. Однак якщо ж продукти для сніданку підібрані неправильно, це може вплинути на ваше самопочуття. Ми розповімо про п'ять продуктів, які ідеально підійдуть для ранкового прийому їжі.

1. Яйця

Яйця мають у своєму складі вітаміни A, D і B12 і є недорогим і багатим поживними речовинами інгредієнтом. Два великих яйця містять більше 50% холіну, необхідного вам кожен день. Одне яйце також містить близько 8 грамів білка.

Майже все в нашому тілі вимагає білка, наприклад наша шкіра, кров і кістки. Білок перетравлюється довше, ніж вуглеводи, завдяки чому ви довше відчуваєте ситість.

Зробіть сніданок комбінацією ситної клітковини і нежирного білка, наприклад, яєчню з цільнозерновими тостами з нарізаними помідорами або омлет зі шпинатом, брокколі і грибами.


2. Несолодкий грецький йогурт

Це також відмінний вибір, якщо ви прагнете до сніданку з низьким вмістом цукру, але при цьому хочете отримати солодкий смак вранці - просто додайте фрукти! Грецький йогурт багатий кальцієм, і багато його версії збагачені вітаміном D. Він також заслуговує на особливу увагу за високий вміст білка.


3. Авокадо

Цей продукт містить унікальне поєднання корисних для серця жирів, води і харчових волокон. Така комбінація підсилює відчуття ситості, знижуючи ймовірність переїдання протягом решти дня.

Ненасичені жири в авокадо теж впливають на зниження ризику серцевих захворювань, раку та діабету.


4. Батат

Всього одна солодка картоплина середнього розміру забезпечує майже 400% денної норми вітаміну А. Його м'якоть багата бета-каротином, який має вирішальне значення для імунітету.

Одна солодка картопля також містить 15% рекомендованої нами добової норми клітковини, яка може знизити рівень холестерину і поліпшити здоров'я шлунково-кишкового тракту.


5. Банани

Фолієва кислота і вітамін B6 у бананах сприяють виробленню серотоніну, який може допомогти поліпшити настрій і зменшити занепокоєння.

Розчинна клітковина також допомагає знизити рівень холестерину, видаляючи його зі шлунково-кишкового тракту і запобігаючи його потраплянню у кровотік.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, які продукти шкодять щитовидній залозі, а також про те, які горіхи допомагають боротися із зайвою вагою.